Oct 8, 2013

Zo’n 40 (beta-)docenten, decanen, mentoren en leden van de schoolleiding hebben op donderdag 3 oktober deelgenomen aan ‘Botlek by night’; een initiatief van het Proces- en Maintenance College Rotterdam (PMR) met als doel het voortgezet onderwijs te informeren en enthousiasmeren voor het MBO-onderwijs en een mogelijke baan in de procesindustrie en maintenance.

Na de start op EIC Mainport Rotterdam vertrok de groep naar AVR Rozenburg, één van de grootste afval- en energiecentrales in Europa. Naast veel (petro)chemische bedrijven uit de regio hecht ook AVR grote waarde aan de bekendheid van het bedrijf als interessante werkgever. “Wij zijn altijd geïnteresseerd in nieuwe operators en met name goed opgeleide onderhoudstechnici”, aldus Bertus de Bruijn van AVR. “Docenten en decanen uit het voortgezet onderwijs spelen een grote rol in de beroeps- en studiekeuze van de leerlingen en daarom vinden wij het belangrijk dat deze groep weet wat ons bedrijf te bieden heeft”. Het voorstel om gedurende het jaar vaker dergelijke bijeenkomsten te organiseren werd door de aanwezigen vanuit het onderwijs met enthousiasme ontvangen.

Met ‘Botlek by Night’ wordt een aftrap gegeven aan de voorbereidingen voor de excursies van de leerlingen aan de (petro)chemische bedrijven tijdens de Week van de Procestechniek van 20 tot en met 24 januari 2014 (zie www.weekvandeprocestechniek.nl). Het samenwerkingsverband Proces- en Maintenance College is hierin de initiator (www.procescollege.nl en www.maintenancecollege.nl).