Wat betekent het Proces College voor uw zoon of dochter?

Het Proces College is geen aparte school maar een samenwerkingsverband van de scholen ROC Zadkine en het Scheepvaart en Transport College en circa 40 bedrijven uit de procesindustrie en (petro-) chemie.

Jaarlijks wordt in Deltalinqs verband door het bedrijfsleven binnen het Proces College aan 200 deelnemers binnen de genoemde opleidingen tot operator op mbo-niveau 3 en 4, onder voorbehoud van substantiële wijzigingen in de economische omstandigheden in het Rotterdamse haven- en industriegebied, de zogenaamde Carrière-start-garantie aangeboden.


Zekerheid

Voor deelnemers aan het Proces- & Maintenance College geldt de Carrière Start Garantie

Deze Carrière Start Garantie wordt in Deltalinqs verband aangeboden door het bedrijfsleven binnen het Proces- en Maintenance College aan circa 200 deelnemers binnen de genoemde opleidingen op mbo-niveau 3 en 4, onder voorbehoud van substantiële wijzigingen in de economische omstandigheden in het Rotterdamse haven- en industriegebied, en houdt het volgende in

  • Garantie op een stageplaats bij één van de aangesloten bedrijven
  • Extra begeleiding via een mentor uit het bedrijfsleven
  • De huidige arbeidsmarkt geeft tot op heden nog voldoende zekerheid op een carrièrestart in de sector na het behalen van een diploma. Jaarlijks organiseert het Procescollege een kennismakingsbijeenkomst voor gediplomeerden met het bedrijfsleven.

Garantie op een stageplaats

Als deelnemer binnen het Proces- en Maintenance College loopt je tijdens je opleiding stage bij minimaal twee verschillende bedrijven over verschillende periodes. Zeker voor de deelnemers op mbo-4 niveau worden binnen het Procescollege voldoende stageplekken geboden.

Begeleiding via een bedrijfsmentor

De bedrijven achter het Procescollege willen je begeleiden gedurende de gehele opleiding. Samen met je school willen we je helpen we je om het diploma ook écht te halen.

Carrièrestart

En als je dan je diploma op zak hebt, is de kans op een baan binnen de sector groot. Als extra ondersteuning organiseert het Procescollege ieder najaar een meet-and-greet tussen bedrijven en werkzoekende gediplomeerden. 

 

Waarom een Carrière-start-garantie?

De bedrijven achter het Proces College zijn afkomstig uit de procesindustrie, energie- of (petro-) chemische sector of werken als toeleverancier bij deze bedrijven. Alle bedrijven hebben te maken met een groeiend tekort aan gekwalificeerde onderhoudstechnici.

Redenen voor deelname aan het Proces College bij deze bedrijven

  • Vergroten van het aantal deelnemers in de technische opleidingen door samenwerking.
  • Verbeteren van de aansluiting van de inhoud van de opleiding met de praktijk, door de inhoud samen met de onderwijsinstellingen te ontwikkelen.
  • In contact komen met potentiële nieuwe medewerkers door het aanbieden van stageplaatsen.

Uw zoon of dochter is het bedrijfsleven na het behalen van een diploma niets verplicht. Natuurlijk wil ieder bedrijf graag dat hij of zij uiteindelijk bij hun komt werken, maar wanneer uw kind verder wil leren of ergens anders wil werken kan dat.

Interesse?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw zoon of dochter binnen het Proces College?
Neem dan contact op met één van de samenwerkende scholen. Contactgegevens van de scholen vindt u hier.

U kunt bijvoorbeeld langskomen voor een orienterend gesprek of op één van de open dagen. Kijk voor meer informatie over de open dagen in de agenda.